RECHTSGEBIEDEN.NL

ECHTSCHEIDINGSRECHT ADVOCATEN

Echtscheidingsrecht

ECHTSCHEIDINGSRECHT

Vind advocaten gespecialiseerd in echtscheiding.

Bij een echtscheiding wordt een burgerlijk huwelijk beŽindigd. Hierna kan een ieder, als hij of zij dat wil, opnieuw met iemand trouwen.

Vaak zijn er financiŽle gevolgen. De vaste lasten kunnen door alimentatie aan ex-partner en eventuele kinderen flink oplopen. De scheiding zal ook voor tenminste ťťn van de partijen een verhuizing betekenen en het komt voor dat de gemeenschappelijke woning door beide ex-partners verlaten moet worden.
Ook zijn er emotionele en psychologische gevolgen. De emotionele verwerking duurt net zoveel maanden de duur van het huwelijk in jaren. Maar hoe meer conflicten zich voor doen, hoe langer de verwerking duurt.

De gevolgen voor kinderen hangen af van de leeftijd, maar vooral hoe de gescheiden ouders hun ouderschap invullen. Door een gedeeld ouderschap met duidelijke afspraken en weinig conflicten kunnen de nadelige gevolgen voor kinderen worden beperkt.

Op deze website kunt u een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat vinden per regio, een advocaat gespecialiseerd in het behandelen van echtscheidingen en andere zaken op het gebied van personen- en familierecht.

Hier vindt u echtscheidingsadvocaten (personen- en familierecht advocaten) en advocatenkantoren gespecialiseerd in het echtscheidingsrecht (personen- en familierecht) in Nederland.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands